Alergeny
Przesuń w prawo, aby zobaczyć pełną tabelę
Alergeny – nazwa badania |
Materiał |
Realizacja w dn. roboczych |
Cena badania |
Panel alergenów wziewnych – 20 alergenów (pyłek brzozy brodawkowatej, olszy szarej, leszczyny, dębu, żyta, bylicy, babki lancetowatej, tymotka łąkowa, D. farinae, D. ptyeronysssinus, naskórek psa, kota, konia, świnki morskiej, chomika, kólika, Asp.fumigatus, Cladosp.herbarum, Pen.notatum, Alt.tenuis) |
Surowica |
10 |
220 |
Panel alergenów pokarmowych – 20 alergenów (orzech laskowy, ziemny, włoski, migdał, mleko, białko i zółtko jaja kurzego, kazeina, ziemniak, seler, marchew, pomidor, dorsz, krewetka, brzoskwinia, jabłko, soja, mąka pszenna, mąka żytnia, sezam) |
Surowica |
10 |
220 |
Panel alergenów pediatryczny/mieszany – 20 alergenów (orzech ziemny, mleko, białko i żółtko jaja kurzego, ziemniak, marchew, dorsz, jabłko, soja, mąka pszenna, pyłek brzozy brodawkowej, tymotka łąkowa, pyłek bylicy, D. farinae, D. ptyeronysssinus, naskórek psa, kota, konia, Asp. fumigatus, Cladosp. herbarum) |
Surowica |
10 |
220 |
Chwasty |
Surowica |
14 |
55 |
Mieszanka drzew |
Surowica |
14 |
55 |
Mieszanka kurzu domowego (Bencard) |
Surowica |
14 |
55 |
Mieszanka naskórków |
Surowica |
14 |
55 |
Mieszanka pierza |
Surowica |
14 |
55 |
Mix pleśni |
Surowica |
14 |
55 |
Acarus sira (D70) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Alfa laktoalbumina (F76) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Alternaria tenuis (M6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Ambrosia elatior (W1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Amoxycylina (C204) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Aspergillus fumigatus (M3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Babka lancetowata (W9) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Banan (F92) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Baranina (F88) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Bawełna (O1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Beta laktoglobulina (F77) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Białko jajka (F1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Brzoskwinia (F95) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Brzoza (T3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Burak czerwony (F136) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Bylica pospolita (W6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Candida albicans (M5) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Cebula (F-48) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Cladosporium herbarum (M2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Cynamon (S08) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Cynodon palczasty (trawa) (G2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Cytryna (F32) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Czekolada (F105) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Czereśnia (F73) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Dąb (T7) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Dorsz (F3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Drożdże (F403) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Drzewa późne (TX6) |
Surowica |
14 |
50 |
Drzewa wczesne (TX5) |
Surowica |
14 |
50 |
Fasola (F15) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Fikus (K81) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Glista ludzka (P1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Gluten (F79) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Grapefruit (F30) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Groch (F12) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Gruszka (F94) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Gryka (F11) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Herbata (F99) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Indyk (F284) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Insulina ludzka (C73) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Insulina wieprzowa (C70) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jabłko (F49) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jad komara (I73) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jad osy (I3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jad pszczoły (I1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jad szerszenia (I75) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jajko całe (F245) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jajko całe (F74) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Jęczmień (F6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kakao (F93) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Karaluch – prusak (I6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Karp (F233) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kawa (F102) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kawa (F221) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kazeina (F78) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kiwi (F84) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Klon (T1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kłosówka wełniana (G13) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Komar (I71) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Komosa biała (W10) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Koperek (S11) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kostrzewa łąkowa (G4) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Krab (F23) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Krewetka (F24) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kryptomeria japońska (T17) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kukurydza (F8) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kupkówka pospolita (G3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kurczak (F83) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kurz domowy (H4) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kurze pióra (E85) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Kwiaty (WX6) |
Surowica |
14 |
50 |
Latex (K82) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Lepidoglyphus destructor (D71) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Leszczyna (T4) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Łosoś (F41) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Łupież psa (E5) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Mak (S207) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Malina (F275) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Małż jadalny (F37) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Mandarynka (F34) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Marchew (F31) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Mieszanka chwastów (WP3)- Zestawy alergenów |
Surowica |
14 |
50 |
Miód (F333) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Mleko krowie (F2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Musztarda (F89) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Naskórek chomika (E84) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Naskórek krowy (E4) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Naskórek królika (E82) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Naskórek owcy (E81) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Nawłoć pospolita (W12) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Odchody gołębia (E7) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Ogórek (F133) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Ogórek (F244) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Olcha (T2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Orzech kalifornijski (T10) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Orzech leszczyny (F17) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Orzech pistacjowy (F230) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Orzech włoski (F256) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Orzech ziemny (F13) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Owies (F7) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Parietaria lekarska (W19) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Penicilium notatum (M1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Penicylina (C10) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pieprz (S07) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pieprz czarny (F280) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pierze (pióra gęsi) (E70) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pierze mieszane (E25) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pietruszka (F86) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pióra (EX5) |
Surowica |
14 |
50 |
Pióra kaczki (E86) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pióra kanarka (E201) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pióra papużki falistej (E78) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pokrzywa zwyczajna (W20) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pomarańcza (F33) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pomidor (F25) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Por (F66) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pstrąg (F22) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pszenica (F4) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Pszenica (G15) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Roztocze kurzu domowego (D1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Roztocze mączne (D2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Ryż (F9) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Seler (F85) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Ser cheddar (F81) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Sierść konia (E3) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Sierść kota (E1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Sierść psa (E2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Sierść świnki morskiej (E6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Soja (F14) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Sosna (T16) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Szpinak (F38) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Śliwka (F250) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tasiemiec (P2) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Topola (T14) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Trawy późne |
Surowica |
14 |
50 |
Trawy późne (GX4) |
Surowica |
14 |
50 |
Trawy wczesne |
Surowica |
14 |
50 |
Truskawka (F44) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Trzcina pospolita (G7) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tulipan (W30) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tuńczyk (F40) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tymotka łąkowa (G6) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tymotka wonna (G1) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Tyrophagus putescentiae (D72) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Wełna (K20) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Wiechlina łąkowa (G8) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Wieprzowina (F26) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Wierzba (T12) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Wołowina (F27) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Zest.alergenów:groszek zielony, marchewka, fasola biała, ziemniak |
Surowica |
14 |
50 |
Ziemniak (F35) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Żółtko jajka (F75) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Życica trwała (G5) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Żyto (F5) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Żyto/pyłki (G12) – IgE specyficzne |
Surowica |
14 |
50 |
Centrum Zdrowia MDM
location_onul. Polna 30B, 00-635 Warszawa
phoneTel.: 22 658 04 56
phone_androidkom.: 783 959 687
emaile-mail: rejestracja@czmdm.pl