Alergeny

Przesuń w prawo, aby zobaczyć pełną tabelę

Alergeny – nazwa badania

Materiał

Realizacja w dn. roboczych

Cena badania

Panel alergenów wziewnych – 20 alergenów (pyłek brzozy brodawkowatej, olszy szarej, leszczyny, dębu, żyta, bylicy, babki lancetowatej, tymotka łąkowa, D. farinae, D. ptyeronysssinus, naskórek psa, kota, konia, świnki morskiej, chomika, kólika, Asp.fumigatus, Cladosp.herbarum, Pen.notatum, Alt.tenuis)

Surowica

10

220

Panel alergenów pokarmowych – 20 alergenów (orzech laskowy, ziemny, włoski, migdał, mleko, białko i zółtko jaja kurzego, kazeina, ziemniak, seler, marchew, pomidor, dorsz, krewetka, brzoskwinia, jabłko, soja, mąka pszenna, mąka żytnia, sezam)

Surowica

10

220

Panel alergenów pediatryczny/mieszany – 20 alergenów (orzech ziemny, mleko, białko i żółtko jaja kurzego, ziemniak, marchew, dorsz, jabłko, soja, mąka pszenna, pyłek brzozy brodawkowej, tymotka łąkowa, pyłek bylicy, D. farinae, D. ptyeronysssinus, naskórek psa, kota, konia, Asp. fumigatus, Cladosp. herbarum)

Surowica

10

220

Chwasty

Surowica

14

55

Mieszanka drzew

Surowica

14

55

Mieszanka kurzu domowego (Bencard)

Surowica

14

55

Mieszanka naskórków

Surowica

14

55

Mieszanka pierza

Surowica

14

55

Mix pleśni

Surowica

14

55

Acarus sira (D70) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Alfa laktoalbumina (F76) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Alternaria tenuis (M6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Ambrosia elatior (W1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Amoxycylina (C204) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Aspergillus fumigatus (M3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Babka lancetowata (W9) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Banan (F92) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Baranina (F88) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Bawełna (O1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Beta laktoglobulina (F77) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Białko jajka (F1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Brzoskwinia (F95) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Brzoza (T3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Burak czerwony (F136) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Bylica pospolita (W6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Candida albicans (M5) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Cebula (F-48) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Cladosporium herbarum (M2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Cynamon (S08) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Cynodon palczasty (trawa) (G2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Cytryna (F32) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Czekolada (F105) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Czereśnia (F73) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Dąb (T7) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Dorsz (F3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Drożdże (F403) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Drzewa późne (TX6)

Surowica

14

50

Drzewa wczesne (TX5)

Surowica

14

50

Fasola (F15) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Fikus (K81) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Glista ludzka (P1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Gluten (F79) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Grapefruit (F30) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Groch (F12) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Gruszka (F94) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Gryka (F11) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Herbata (F99) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

IgE specyficzne

Surowica

14

50

Indyk (F284) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Insulina ludzka (C73) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Insulina wieprzowa (C70) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jabłko (F49) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jad komara (I73) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jad osy (I3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jad pszczoły (I1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jad szerszenia (I75) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jajko całe (F245) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jajko całe (F74) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Jęczmień (F6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kakao (F93) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Karaluch – prusak (I6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Karp (F233) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kawa (F102) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kawa (F221) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kazeina (F78) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kiwi (F84) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Klon (T1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kłosówka wełniana (G13) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Komar (I71) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Komosa biała (W10) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Koperek (S11) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kostrzewa łąkowa (G4) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Krab (F23) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Krewetka (F24) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kryptomeria japońska (T17) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kukurydza (F8) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kupkówka pospolita (G3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kurczak (F83) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kurz domowy (H4) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kurze pióra (E85) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Kwiaty (WX6)

Surowica

14

50

Latex (K82) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Lepidoglyphus destructor (D71) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Leszczyna (T4) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Łosoś (F41) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Łupież psa (E5) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Mak (S207) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Malina (F275) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Małż jadalny (F37) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Mandarynka (F34) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Marchew (F31) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Mieszanka chwastów (WP3)- Zestawy alergenów

Surowica

14

50

Miód (F333) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Mleko krowie (F2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Musztarda (F89) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Naskórek chomika (E84) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Naskórek krowy (E4) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Naskórek królika (E82) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Naskórek owcy (E81) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Nawłoć pospolita (W12) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Odchody gołębia (E7) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Ogórek (F133) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Ogórek (F244) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Olcha (T2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Orzech kalifornijski (T10) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Orzech leszczyny (F17) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Orzech pistacjowy (F230) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Orzech włoski (F256) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Orzech ziemny (F13) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Owies (F7) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Parietaria lekarska (W19) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Penicilium notatum (M1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Penicylina (C10) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pieprz (S07) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pieprz czarny (F280) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pierze (pióra gęsi) (E70) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pierze mieszane (E25) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pietruszka (F86) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pióra (EX5)

Surowica

14

50

Pióra kaczki (E86) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pióra kanarka (E201) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pióra papużki falistej (E78) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pokrzywa zwyczajna (W20) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pomarańcza (F33) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pomidor (F25) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Por (F66) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pstrąg (F22) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pszenica (F4) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Pszenica (G15) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Roztocze kurzu domowego (D1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Roztocze mączne (D2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Ryż (F9) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Seler (F85) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Ser cheddar (F81) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Sierść konia (E3) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Sierść kota (E1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Sierść psa (E2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Sierść świnki morskiej (E6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Soja (F14) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Sosna (T16) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Szpinak (F38) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Śliwka (F250) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tasiemiec (P2) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Topola (T14) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Trawy późne

Surowica

14

50

Trawy późne (GX4)

Surowica

14

50

Trawy wczesne

Surowica

14

50

Truskawka (F44) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Trzcina pospolita (G7) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tulipan (W30) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tuńczyk (F40) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tymotka łąkowa (G6) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tymotka wonna (G1) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Tyrophagus putescentiae (D72) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Wełna (K20) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Wiechlina łąkowa (G8) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Wieprzowina (F26) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Wierzba (T12) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Wołowina (F27) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Zest.alergenów:groszek zielony, marchewka, fasola biała, ziemniak

Surowica

14

50

Ziemniak (F35) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Żółtko jajka (F75) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Życica trwała (G5) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Żyto (F5) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Żyto/pyłki (G12) – IgE specyficzne

Surowica

14

50

Centrum Zdrowia MDM

ul. Polna 30B, Warszawa Tel. 22 658 04 56 kom.: 783 959 687 email: rejestracja@czmdm.pl